Piera Jovnna Somby

 

Piera Jovnna, mannen med den store stemmen fra Nord!

Opprinnelig er Piera Jovnna fra Karasjok, født inn i en reindriftsfamilie, men er nå bosatt i Troms fylke.

Musikken har alltid vært hans trofaste følgesvenn i livet, en venn som har gitt mye glede og rikdom. Tidlig ble Piera klar over sine talenter i musikk, og kom rimelig tidlig i kontakt med musikklivet i Karasjok. Dette har senere ført ham til dyktige musikere og gjennom dette samspillet har gitt ham massevis av ny inspirasjon og erfaring.

 

For en tid tilbake møtte han "Sound Of Freya" - et konseptnavn med Hilde Merete Øverby, fra Aurskog i spissen. De fant bokstavelig talt toner som smeltet sammen til en nydelig låt, som har fått navnet "Sound Of Freya". Den er nå under bearbeiding for endelig utgivelse. En versjon fra opptak på Hønefoss er å finne på siden her.

 

Piera har også vist seg å være en stor tolker av salmer og sanger også på sitt eget morsmål. Eksempel på det er i musikkvideoene på siden her!
 

Piera en høyst habil musiker, og har fått stå på scenen med mange store musikere som bl.a. Mari Boine. Hans musikalske uttrykk er mangfoldig, der både rocken og ikke minst bluesen har sin naturlige plass. Det samiske særutrykket joiken har fulgt ham som en naturlig uttrykksform opp gjennom hele livet, der han også har fått muligheten til å tonesette joiken med sin klang, tonalitet og ikke minst rytmikk.

Piera Jovnna har fått oppleve at musikken har ført ham til fjerne land og kontinenter, og kort kan nevnes Canada og Alaska, New Zealand, Russland, Nederland, England, Skottland, Irland, Estland, Latvia og selvsagt de Nordiske landene.
 

I de fleste band, konserter, og plateinnspillinger har Piera stått for det rytmiske. Hans hovedinstrument er å spille trommer, perkusjon, bassgitar/gitar og sangen/joiken da som også er blitt hans varemerke.
 

Etter å ha studert musikk han også studert flere fag på universitet og høgskoler: Grunnfag i kristendom, grunn- og mellomfag i sosialantropologi, grunn- og mellomfag i religionsvitenskap og Bachelor i Religionsvitenskap.

Piera Jovnnas største interesse er likevel musikk – og er levende opptatt av mye forskjellige musikkuttrykk som:

  • Tradisjonell joik

  • Speed metal

  • Blues

  • Rock’n’roll

  • Country

  • Countryrock

  • Ballader

  • Gospel

Piera kan påta seg forskjellige musikalske oppdrag.

Og med sin varierte musikalsk bakgrunn faller han lett inn i de fleste musikalske settinger. Piera kan ikke minst også bidra på messer, festivaler, kurs, workshops og lignende settinger. Piera Jovnna kan også bookes med "Piera Somby Band". Eksempel på musikals setting med video også på siden her, fra Isogaisa sjamanfestival. 

 

Ta kontakt for booking: Tlf. 94112211

Pieras hjemmeside